Er EKF relevant for SMV’er ?

admin Finansiering

Det korte svar på spørgsmålet i overskriften er JA, men det skal nok uddybes lidt inden SMV’er og ejerledere lader sig overbevise. Mange ejerledere kan jo måske have et forhåndsindtryk af, at offentlige institutioner kan være noget bureaukratiske.

EKF er Danmarks Eksportkredit, som hjælper danske virksomheder med at gøre det muligt og attraktivt for andre at købe varer fra Danmark. Det gør man ved at hjælpe med at skaffe finansiering, og ved at forsikre virksomheder og banker mod de økonomiske og politiske risici, der kan være ved at handle med andre lande.

EKF er stiftet i 1922 og er ejet, og garanteret, af den danske stat, så de eksportforretninger, som EKF støtter skal derfor også skabe værdi for Danmark i form af for eksempel omsætning og arbejdspladser.

EKF hjælper både store og små virksomheder, og skræddersyr gerne løsninger, der passer til den enkelte virksomheds behov, f.eks. oparbejdningskredit eller projektkredit.

Med en eksportkreditgaranti fra EKF er virksomheden sikker på at få sine penge, selvom køber ikke kan eller vil betale. For eksempel når politiske forhold i et land gør forretningen umulig. Går noget galt, betaler EKF. En eksportkreditgaranti kan altså være vejen til at sælge mere, også på usikre markeder.

EKF kræver naturligvis, at forretningen grundlæggende er sund. Derfor hjælper de også ofte med at kreditvurdere udenlandske kunder.

Og så tilbage til bureaukratiet; Vores erfaring er, at EKF faktisk er meget lidt bureaukratiske og faktisk strækker sig langt for at hjælpe virksomhederne, også de små og mellemstore.
I BB3 har vi mange, og gode, erfaringer fra SMV’er, som samarbejder med EKF.

Så hvis en eksporterende virksomhed ønsker at komme i dialog med EKF, så kan BB3 hjælpe med at komme godt i gang.

Med venlig hilsen

Tonny Vangsgaard Gravesen, Partner