Generationsskifte

admin Generationsskifte

Coronakrisen har nu raseret i flere måneder og mange virksomheder er blevet nødt til at ændre deres måde at drive virksomhed på, og tænke kortsigtet. Dette har været en hel naturlig og nødvendig strategi for at komme godt igennem krisen, men kortsigtede strategier er sjældent den bedste måde at drive virksomhed på.

Nu begynder Danmark at lukke op igen, og derfor skal man som virksomhed også begynde at kigge lidt længere frem i tiden. For virksomheder som er midt i, eller i gang med at planlægge et generationsskifte kan Coronakrisen også have været en øjenåbner. Det kan være at de nøglepersoner som man som ejerleder havde troet skulle bære virksomheden videre måske ikke er de rigtige, og det kan derfor være at man skal finde andre alternativer. Det er dog ofte i krisetider, at man ser, hvilket stof ens medarbejder eller ledere er gjort af. Har de taget ansvar, trukket et ekstra læs, været omstillingsparate, eller har de været handlingslammet og haft svært ved at fokusere og omstille sig til en ny virkelighed?

Krisen har også givet en mulighed for at vurdere sin virksomhed. Har man haft den rigtige risikostyring? Er vi udsatte på visse markeder? Skal vi sprede vores forretningsområde for at mindske vores sårbarheder? Er der geografiske markeder, som vi skal genvurdere osv. De fleste organisationer har været nødt til at lave ændringer for at komme godt igennem krisen og det åbner muligheder for at tænke nyt fremover, få skåret til, og få optimeret sin forretning så den på lang sigt bliver helt rigtig gearet til et generationsskifte.

Når Danmark langsomt begynder at åbne op igen, betyder det også at vi må begynde at netværke og holde møder igen. BB3 har mange gode samarbejdspartnere som også ofte er involverede i generationsskifter, det kan være revisorer, banker eller andre netværk. Har I lyst til at få BB3 ud til et gå-hjem-møde eller et netværksarrangement efter sommerferien, stiller vi altid gerne op med et par partnere. Generationsskifte temaet er ofte godt til at få en god diskussion, og vi har masser erfaring med hvordan tingene kan gribes an. Alle generationsskifter er forskellige, men derfor kan andres erfaringer godt hjælpe en på vej. Sidder du som ejerleder og er i tvivl om hvordan man håndterer et generationsskifte eller hvordan man kommer i gang med det, så tag endelig fat på os. Vi har mange forskellige kompetencer i partnergruppen, som kan hjælpe dig godt igennem en svær og nogle gange lang proces.

Her i BB3 glæder vi os til igen at kunne se samarbejdspartnere og have gode diskussioner inden for bestyrelsesarbejde og alt hvad der relaterer sig til det.

Skrevet af:
Lars Hejlskov
Partner i BB3

#generationsskifte #BB3 #bestyrelse